Eski Apple CEO’su John Sculley’den, Akıllı telefon Hamlesi

8 Mart 2014 Cumartesi Unknown 0 yorum
Eski Apple CEO’su John Sculley’den, Akıllı telefon HamlesiApple’ın kuruluş ve ilk yükseliş döneminde öne çıkan belki de en önemli isim olan John Sculley, akıllı telefon sektörüne girmeyi planlıyor.

1983 yılında Pepsi’deki CEO’luk görevini bırakıp Apple’a geçen “Bay John” sadece ismi ile bile bütün gözlerin daha yeni bir şirket olan Apple’a kaymasına neden olmuştu. Her ne kadar şirketin senelik satış ortalamasını 800 milyon dolardan 8 milyar dolara yükseltmiş olsa da ne yazık ki bizler onu daha çok Steve Jobs’u Apple şirketinden uzaklaştırması ile tanıyoruz.

Bu yönden bakıldığı takdirde teknoloji tutkunları için hem iyi hem de kötü ünvanlı denebilecek “Bay John” akıllı telefon ithalatının hızla arttığı Hindistan’da Eski bir HTC çalışanı olan Ayaj Sharma ile birlikte yeni bir akıllı telefon markası kuruyor.

Veriler Hindistan’a yapılan akıllı telefon sevkiyatının 1 senede 3 katına çıktığını gösteriyor. Hindistan 2012 yılında 16.2 milyon akıllı telefon satın alırken 2013 yılında bu sayı 44 milyona yükselmiş.

İlk telefonunu Nisan ayında piyasaya sunacak olan Bay John’un, yıl bazında büyümeyi hesaba katarsak büyük paralar elde edebileceği su götürmez bir gerçek.

0 yorum: